Werkwijze

Verzuim

Invitae HR is de verzuimspecialist zowel voor het MKB als voor grotere organisaties.

Tijdelijke versterking bij hoog verzuim

Voorkomen is beter dan genezen is soms makkelijker gezegd dan gedaan. Soms is het ziekteverzuim toch hoger dan je zou willen. Alle zeilen dienen bijgezet worden om het verzuim te reduceren. Hierdoor wordt je organisatie extra belast. Vaak gaat dit ten koste van andere belangrijke zaken, zoals bijvoorbeeld verzuimpreventie of duurzame inzetbaarheid. Je HR-team of casemanagement werkt dan keihard, maar het verzuim blijft hoog. Dweilen met de kraan open! Om deze vicieuze cirkel te doorbreken is extra capaciteit nodig. Invitae HR levert extra capaciteit aan middelgrote tot grote organisaties die te maken hebben met een te hoog verzuim.

Casemanagement voor MKB-ers

Voor de MKB-er kan een enkele zieke medewerker al funest zijn. Je komt hierdoor al handjes tekort en als jij daarbij tijd vrij moet maken voor verzuimbegeleiding en het invullen van UWV documenten, lever je nog meer in op productiviteit. Als MKB-er heb je waarschijnlijk geen casemanager aan boord. Daarom neemt Invitae HR neemt deze rol graag van je over zodat je kunt blijven doen waar je het beste in bent. Ondernemen! Je zult geen minuut minder slapen over het risico op loonsanctie dat je loopt. Hoe fijn is dat?

Visie op verzuim

Zowel voor het MKB als voor grotere organisaties werkt Invitae HR volgens het principe van Falke en Verbaan waarbij onderscheid gemaakt wordt in drie vormen van verzuim. Per vorm is de aanpak anders. Invitae HR weet als geen ander hoe een verzuimdossier eruit ziet en waar dit op beoordeeld wordt. We zorgen ervoor dat jouw dossier tiptop in orde is.