Werkwijze

HR

HR voor MKB-ers die (nog) geen HR-afdeling hebben

HR is ongelooflijk breed. HR kun je vanuit verschillende invalshoeken bekijken. HR kan klassiek zijn of modern. En eigenlijk valt overal wat voor te zeggen. Hoe kun je als ondernemer het spreekwoordelijke bos zien door al die bomen in de vorm van dienstverleners? Al die dienstverleners hebben een visie en dat is mooi, maar welke visie past bij jouw organisatie?

We zien vaak dat bedrijven die snel gegroeid zijn of juist moeilijke jaren hebben gehad een tijd in de overlevingsstand hebben gezeten. Logisch dat er dan geen HR-beleid is ontwikkeld. Vaak werd er iemand aangenomen als er handen tekort waren en nam men afscheid als het wat minder ging.

Invitae HR is in staat samen met jou als ondernemer koers te bepalen. Samen vormen we een HR-beleid passend bij de missie, visie en strategie van jouw organisatie. Daarbij leggen we een fijne basisstructuur zodat je vooruit kunt. Maar ook in de uitvoering kunnen we je begeleiden. Als MKB-er is het soms fijn om zaken uit te besteden. Wat dacht u van een onderhandelingsgesprek met een kandidaat? Of het gesprek met een disfunctionerende medewerker? Samen met Invitae HR staat u sterk. Onze adviseurs zijn beschikbaar voor incidentele gesprekken en voor grotere projecten. Maximale flexibiliteit.

Interim HR dienstverlening

Handen tekort! Soms heeft een organisatie behoefte aan extra capaciteit op de HR-afdeling. Bijvoorbeeld als gevolg van krapte op de arbeidsmarkt, piekperiodes, re-organisatie of verandering. Invitae HR kan deze rol vervullen door inzet van een HR-manager of adviseur. Uiteraard geldt dit ook voor vervanging bij ziekte of zwangerschap.